Thursday, January 29, 2009

Anjung Ketam n A Day In Labuan...


2 days ago..aku dengan seangkatan geng aku yang sumernyer perempuan termasuk aku(hah!..1st carutz) lepaking kat anjung ketam..due to the 1 weeks holeyday, so takder aper nak wat n we discuss by hunting the spot food paradise in labuan and we decided g anjung ketam...perasaan tringin bagai nak ghak...there are 9 girls yang join termasuk aku...hahahahah...matila lagey...

turun bawah jap bagi racket kat kome...


hah..ok, were are we...sori tadi ada kakak-kakak jadian nak pinjam racket badminton...konon boley jadi cantek la tu bila exercise..hah..da memlalut..

better g anjung ketam dari g manja rase...sebab, steambot kat sana is a bit cincai lar...tapi aku tak penah rase lagey. belom rase tapi da ngutuk...ok, aper yang kami order?...
FYI, Manja Rasa is a place where usually u can eat steamboat but at Anjung Ketam u can eat seafood things...


nah!!!...antara makanan yang dibelasah--> chilli crab, buttermilk prawn, butter prawn, ikan sweet sour n steamed fish...huhuhu..SEDAP..sampai kami bawa nasi underground extra...harusla disorok bawah meja...bukan aper, da la c tokei kedai neh bagi nasi semangkuk jer dik nun oi...yang perut-perut lembu sumanya 9 orang..mana nak cukup...so, nasi di top up secare berfasa-fasa...

my favourite dishes is butttermilk prawn n sweet wour fish...i luv it...

belasah dik nun...belasah...yang penting nak makan pon ada pose...kecur air liur time aku taip entry neh....

after fill our perut lembu, we head to town..saje nak tgk night sight kat labuan neh..macam mana. hurm..not to many people on the road, many of them g berdansa meybe...jalan-jalan kat ikan todak, the monument of labuan...symbolize for wat, i dun noe n dun ask me....


hah!! nak amik sumer bagi back pose...matila sumer nak jadik gizzelle bundchen...todak langgar labuan..


nite view kat labuan kire ok la..its quite flashy with road light but no people...



pose khas tuk korang...

hokey...for those yang nak try jalan kat labuan neh, g la tempat yang aku sebot tadi..other place?...hurm, no idea...hah!!!

2 kate korang:

we~win said...

taniah!!!tapi antara 9 org peremfuan itew,DANIEL mmg paling chantek dan menyerlah..!!

(smbil mendengar bunyi mercun yang x henti2 dari tadiey..ear-sore u'ols..)

edancoba said...

Neng!! Rindula kat u...
huhu..