Saturday, September 27, 2008

My Wallost!...

It`s been a week i lost my wallet...i cant do anything now...my daily `spent` is limit i cant buy nothing..natha....nak dijadikan kisahnyer macam ni la. last wednesday aku attend kelas multimedia desingn...then da abes kelas tu ader plak kelas database managment... usually we sit at the same class,but on that day we need to shift to another class..so aku pon bangun tanpa menyedarkan diriku ini..sampai my wallet jatuh verterabor...aku pon tataw kt mana it lost...nak kater missplaced tak kowt, coz i didnt take it out from my beg... at the night pas aku berboka pose kt my frenz house then i realize that my wallet is lost..tp aku keep calm dulu..tanak kecoh-kecoh. so i decide to wait till the next day, so esoknyer aku g la tanye kt pak guard...mana tau diorang nampak my wallet yg lost ittew. At the end takder gak akhirnye..so i decided to make a report..aku g la balai polis nak buat report. the situation there is a bit dummy..coz macam takder orang nak serve..so last last ada la sowang pompuan polis neh datang serve..

From the way she treat me is abit `ignorance`...tak senyum, less talk more action.tangan rajin menaip aper yang aku sez to her...muker tengok bawah jer, hanye sekali sekala jer tengok, tu pon nak pastikan aper yang aku cakap..

hah!! tengok cemner dier serve ngn keadaan mulotnyer...hehehe..tapi aku wat tataw jer..n the most important thing aku kene wat report..coz all my important things lyke atm card, ic, lycence, the previous matric card when i was at chermai n my id card when i work as a cashier at Jusco..datanglah memveli velah(matila promote Jusco).

After done this, i have to pay RM2.00 for 100 words below, and it will increase for each 100++ words, bayangkan kalu report verjela-jela(mampos katak la)..its sound wierd..can you imagine, if the person lost his wallet and have nothing eventhough a penny..kene caj gak...and yang kene caj ni, is typing service charge!!...lolololololololo...aku tak la kata aku neh selfish or wat, kedekut ker haper..tp agak surprise la...so peraturan tetap peraturan...bayo jer lah..guess wer i get the money...from mr.h la..hahaha..naseb bek diorang ikowt..kalu tak mampos la aku nak membayor nyer, mana nak carik pitih nyon..

After done all this..i have another probs..i g Jabatan Pendaftaran Negara nak buat ic baru..kat situ plak aku kene charge lagie coz hilangkan ic!!! and the WORST thing that guy told me,this is second tyme u lost ur ic!!! wat the fook!!!!..aku pon tarak ingat biler aku hilangkan ic aku..dier cakap tyme aku umo 12 years old..meybe la...

Lagi worst thing, dier soh aku bayo RM220..WHAT THE FOOK + HELL IS GOING ON!!! ayoyoyo...last dapat dikurengkan atas budie bicara..i have to pay only RM60..but to me its still tai gui le!! (to expensive)..nak tanak aku bayo jer la..n guess once again sapo bayo??..mr.H la..hahaha..naseb ko la, ko ikowt aku, so saper lagi aku nak minta wet...hehehe...tak kan nak jadi PTI for ever kan..kan..kan...

For this tyme i cant even draw my money yet becoz of it..so aku kene verjimat sehingga aku punyer atm card siap...nielah bolan pose yang betol betol menguji imanku...tabah-tabah*sigh..


* thanks to mr.h n mr.m coz helping me alot when i lost my Wallost!!!!...

2 kate korang:

EnAid said...

ehehe... tyme camni aku tak ble la nak cakap "ilek laa.." tak pasal pasal kena ketuk dek onel... kan kan...
tp tahun nih, cam sial je. jac rosak lappy, aku punya phone jatuh lam lobang jamban... ko plak ilang wallet... tapi satu laaa, kalu ilang barang kat campus tu, takyah nak arap le benda tu dapat jumpa. segala datuk nenek jembalang toyol ada kat tempat tu tunggu nak ada peluang nak 'cop' orang... even aku ni, dah banyak kali ilang barang kat situ. payung kecik pink harga 20++, pendrive (yg ni aku sayang bukan ape, dr zaman chermai lagi aku simpan nih), konci bilik, buku librari... hah... tapi ambik pengajaran nya juga laa ---> setinggi tinggi belajar pun tempat tu tak semestinya selamat, ada juga yang masih cam taik je dia punya fikiran, tak tau malooo nak ambik hak orang. hmph. kalo menda ni ada kat kocheng, aku dah ajak ko p jumpa *ahem*ahem* kat tebakang, serian ambik balik wallet ko.
yg guard guard tu lagila... even henfon aku yg jatuh lam lobang kedalaman sekaki poon dorang tak mampu nak amik. huh~ tapi, ada juga kebaikannya, n u poon tau kan... so, i harap ko poon dapatla dimurahkan rezeki lepas tragedi ittew... *wink* *wink*

p/s: eh eh... bjela jela comment ku yg terlampau

danielle said...

hahaha..jo taniah ats komen mu ittew..mcm frust sangat!!hehehe
ok la dolls...u pon aper i harap ader hikmahnyer...