Thursday, October 9, 2008

raya oh raya...



haaa...its been a long tyme i didnt post any entries especially for this raya story mory...okeyha, this tyme i nak cite pasal raye!!!..

raya kali neh aku g umah kakak angkat aku kirenyer foster sister la uols, secare keselurohanyer..its a bit of bittersweet lyke la..macam2 la mender yang best n x best tyme raya. 2 days before raya aku,amin n hamak cucor da g umah kak sue...hope well just fine la kat sana,no needs to prepare so much thing n helps kak sue 4 hari raya celebration lar kunun..1 st malam tue just biase2 jerk..then the second night..vermulalah ceritenyer...

uols...harusla weols neh dudok menumpang kat umah orang kene la tulun menulun...malam tue abes 1 umah dicuci n polish..aku dgn hamal bahagian dapor, masak memasak lar kaedahnyer...yang c amin lak bahagian living room...clean all the stuff kat sana,termasuk mencoci cermin hiasan, pasu2 n menyapu...kadang aku g gak tulun c amin tuh...

memang semangat nak raya..yang c tuan umah mana peginyer..nuuuu...dok cbok membeli baju raye..attenyer dintinggalkanye kami d umah...hajat d ati memang nak ngekot dier..idak pulok tau yang dier nak g beli baju raye for the whole family...

TYME RAYA..

the situation there is a bit busy n the house crowded wit guest..weols awal2 pagi da bangun tau..ala2 perem solehah g toh...serve all the guest that came..is a bit, not bit la too tired...then ikot kak sue verjalan g umah jiran2 sebelah...macam macam konsep setiap umahh yang aku tengok...

very the cretive one...taniah la kat eric casa impian..makanan yang tersedia dan terhidang memang diratah habis...especially hamal..taniah...beraya umah kengawan is the best thing, beraye umah foster family diorang la kirenyer. Bajet nak serangh satay, tapi hampeh...tak sempat,kabo kat teman 2ooo cucok..biler menjengahnya..hurmm lidi pon tarak..aper cerite uols?..

but the best thing, niela raya yang okeyh setelah 2 tahun beraye di perantauan...

tapi, next year..i dun care n i want to celebrate raya at hometown gak...miz my raya there*sigh...

p/s thanks to kak sue coz sudie celebrate raya dengan kitorang,sorila kalu buat bising kat umah kak sue,kak sue pon bising gak..g toh...


1 kate korang:

zul's world said...

harusla uols memeriahkan umh kak tuh...xde korang xceria umh tuh..gtoh..aper2 raya tetap raya walau dimana kita berada..