Wednesday, September 24, 2008

parcel ohhh parcel;p


today i received a parcel from my mom...i`m not sure wats the content actually..thought my mom will send me a packs of kuih raya...but guess wuht?! i got a new baju melayu...yehaaaaaaaaaaaa...finaly my wish come true, actually i not really hope i got a new 1, coz i didnt celebrate raya at my hometown...wet tarak mok beli tiket...so my mum pon secretely pos that baju to me lah..wat a suprise gak...

then i ask my mum...`mak ada buat kuih raya tak?` then my mum replied back`megkalu hang tak balik, mak malas nak buat..takdak orang nak tolong`..bila dengar mcm tue trus tingat tyme mude mude dulu selalu tolong mak buat kuih...ada sekali tuh nak try recipe baru...nak kene uli tepung sampai kenyal..punyer la tambah tepung jagung tue...sampai overdose keras!!! bantat kuih aku!!!..maklomla recipe x penah coba, maki hamun aku kat bukz recipe tue..aper kejadahnye nipuu orang tyme pose neh..tyme 1st day raya memang aku yg selalu tulun2 mak serve all the guest that visit our house...aku la yg jd bibik..kene melayan sumer tuh..maklomla, i`m the eldest one so takder sister lak...aku la merangkap akak n avang...hahaha..boley g toh..

so skunk its been two years i didnt celebrate raya at my hometown...all my friends keep asking me especially cik zul...`neng hang tak mau balik ka?, aku nie patah kaki kalu hang tak dak`...sedey gak coz x dpt balik raye...tapi nak wat cemana dah dok kat perantauan..so wat can i do? just celebrate raya here la....coz few of my friends here ada yang x balik raye..so merempat la kat umah sesaper tyme raye nanti...actually my friends and i plan to go to kk, but we canceled it coz a few probs...merintih lagi la*sigh...

~nak layan lagu siti nurhaliza jap-air mata syawal~

2 kate korang:

EnAid said...

suk na ati mak kim baju raye... hehehehe

dekma said...

taniah baju raye cantek