Monday, August 17, 2009

speaks about rules

rules, terms, syarat, peraturan--maksud yang sama. kalu tak ada garis sempadan hancurlah etika, hancurlah budaya...tapi kadang-kadang terlalu ikut peraturan sampai menyusahkan orang, susah gak kan...

nak dijadikan cite, pagi neh aku ada meeting management ngan jo,jac n sheila. PLUP
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
WOI!!!!!!!...elektrik xda plak,haram j betul, dunia gelap sementara dan aku terkejut...sapa la yang menghanjengkan pasang overload elektrik neh..nak hapdet blog buat aku hilang mood ja..

ok sambung kes sebelum neh, peraturan yang menyusahkan orang. lalu aku pon masuk library dengan semangat nak buat keje. tetibe librarian sorang neh panggil aku


librarian : adik, nak masuk kene pakai baju kolar
aku :ooo..tapi tak boleh lepas ke kali neh..lagipon cuti skunk
librarian :jap, nak tanye abang sorang lagey...

dan muke secare tetibe dah macam cuka getah scrub. hilang dah mood menunggu apa jawapan sorang librarian lagi tuh...

librarian :adik, adik kena balik tukar baju kolar...walaupon hari cuti tetap kena pakai baju kolar
aku :owh, hurm...ok...

wtf...nonsense, tyme-tyme cuti camni pon nak segala formal bagai, yes..aku taw kene ikut peraturan, tapi jangan la tyme cuti pon nak kene pakai baju kolar bagai, inilah salah satu punca nape student malas nak g library tuh. nak blaja perlu ker ikut terma syarat pemakaian baju...lantak, hallo!!..tyme-tyme cuti neh beri la kelonggaran kepada student instead of burden them wit stupid rules.then, aku masuk and bagitau dia nak kasi fail dulu nanti balik bilik tukar baju.sampai ke sudah aku stay...kang kalu aku balik, konpem tak datang dah...haiz...macam-macam kerenah...eventghough universiti yang standard pon tak buat macam tu...hurmm.entahla..

--> jo, jac and shiela susun buku, tapi aku tak coz takut librarian tu nampak..so, keep shut like a mice..

*nak masuk library pakai victoria secret je..boley?...

4 kate korang:

♥EnAid♥ said...

yeah! ku masuk blog! ku masuk blog! heheheheh... nasib nak sigek ya sik kuar...

edan coba said...

ikut jaa lah D oiii..
nk vuat cm ner da mmg rules die mcm tuh!

danielle said...

jo-->taniah anda sudeh populer..

coba-->hehe, ikut2 tapi tak g lib tu

CZ's thinking. said...

skemanya kena pkai kolat shirt cti2 time..."bagi" jer kat dia..silent la tuh...???