Sunday, January 24, 2010

Dah berkarat...

dah lama tak buat posting, aku rasa macam pelik jer nak post entry baru
bile nak tulis, start je naip...tetibe hilang mood...
melencong ke lain jap...
di saat2 melencong tuh trus hilang mood nak tulis blog...
KIV sok plak
esok..esok dan esok n last2 berkulat macam tu jer..
cume blom ada spora jew

and aku ada terbaca 1 blog neh..
tersuke dgn posting dia pasal orang indon makan BIAWAK!!!
uols...terkejut uols bile aku baca entry die...nak muntah pung ada eventhough felink2
macam 12 bolan bunting* matila
haa...amacam..boley?...

berbalik pada cite td...dengar kabarnyer diorang neh berketurunan
madura, and a week before teman blogger neh gtau yg dia jumpa telur biawak dalam
longkang tuh sbb longkang tu asyik tersumbat bagai...
lalu terjerit2 la bagai sbb nampak tentelor tu membujur bagai..disuspek nyer telur snake
tp telur biawak...ape lagi jiran diorang c orang madura tuh berkepuk2 la datang nengok
langsung terus diambil nya tlur itu dong...

dimakan mentah lagi telur tuh...kononya untuk tenaga..
kalu aku, mau idaknye muntah ijo aku nelanye..
then tak cukop dengan tentelor yang ditelan
ditanglapnye pulok BIAWAK tak bersalah tu..
bergotong royong megejar biawak tu...

malam tu dtg la sume geng diorang nak merasa masakan tu
apa yg dimasak nye?
nak tau...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SATAY UOLS!!!!..haaaa.....try la...ada berani?...


diorang neh pecaya kalu makan biawak neh bagos untuk penyakit kulit*cantek ke kulit biawak tu
cara *sembelih* pulak bukanye seperti binatang ternakan
hanya dengan mencucok lidi menerusi hidong ittew!!*sadis + geli
then baru la dibuang kekulitnya...
slmt mencube

p/s--> 1.kulit biawak tu aku nak suggest utk buat LV leather begs..
then juwal kat Kimora Lee Simons...untung2..
2. aku x refer kepada sume orang indon makan this type of lizards as their exotic cuisine,
tp certain2 jer..so jgn wat kes keyh..

2 kate korang:

wedeliaryo said...

apa kata ko try dulu nelle..pastu gtau pe rasanye..mana tau makan2 lagi licin kulit muke u..haha

danielle said...

sudeh ko jeda...nak suh aku melantak lagi daging bewak tuh...cukopla dgn kulit ku yg fair n even tone..hahaha..bangga jap...;p